Anita Wevers - Kunstbrug
1281
page-template-default,page,page-id-1281,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

 

Anita Wevers / Duizend kleine stukjes

 

 

 

 

 

Anita woont in Haaksbergen waar zij is geboren en getogen. Achter haar woonhuis heeft zij haar schuur omgebouwd tot werkplaats / glas atelier waar ze iedere dag te vinden is.

Glas heeft haar altijd geïnspireerd. De schittering in het licht, je kunt de meest mooie kleuren combineren en wanneer dan het zonnetje er door komt wordt je er toch helemaal blij van. Maar tegelijkertijd realiseer je je dat het ook enorm kwetsbaar en breekbaar is.”

Na  een workshop Glasfusing raakte ze verslingerd aan het werken met glas en heeft ze zichzelf ontwikkeld door het simpelweg “gewoon doen”. Zo heeft zij haar eigen stijl ontwikkelt. Grote objecten waarbij het gaat om de kunst van het weglaten, maar ook realistisch en gedetailleerd. Door goed te letten op de vormen en kleuren van het glas, gecombineerd met bijvoorbeeld hout, wordt vaak spontaan een nieuw idee “geboren”.

Een bijzonder onderdeel van haar werk zijn de herinnerings-glasobjecten, waarbij de mogelijkheid bestaat om zelf de as van een overleden dierbare te verwerken in een eigen ontwerp. Je eigen idee in lievelingskleuren maken het tot een unieke herinnering.

Uiteraard werkt ze ook in opdracht maar ze vindt het geweldig om samen met mensen haar passie te delen tijdens een gezellige workshop in haar werkplaats.

 

meer info: www.duizendkleinestukjes.nl