Anneke Dijkhuis - Kunstbrug
1193
page-template-default,page,page-id-1193,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

 

Anneke Dijkhuis

 

Door haar veelzijdige interesse op het gebied van kunst en cultuur volgde Anneke Dijkhuis naast haar werk als reisadviseur, diverse opleidingen waarvan Textiele Werkvormen aan de Pedagogische Academie , jarenlange portret- en modeltekenlessen en beeldhouwen er slechts enkele zijn. Met haar liefde voor de natuur volgde ze schilderlessen op o.a. Schiermonnikoog, in de Ooypolder, aquarellessen in Drenthe en een Masterclass en-plein-air schilderen aan de Hollandse kust. Haar gevoel voor kleur, compositie en contrast is een terugkerend item in haar werk waarin haar zoektocht naar de grens tussen impressionisme en abstractie voelbaar is. Ook begon ze zich voor de glaskunst te interesseren en vond ze haar weg middels de glasfusing techniek in het vervaardigen van glasobjecten waarvan de inspiratiebron uit haar wereldreizen afkomstig is en waarin telkens een cultuur- of natuuraspect terug te vinden is. Elk object van haar hand is voorzien van een titel met een toepasselijke tekst.
Anneke exposeert regelmatig in binnen- en buitenland o.a. in Het Zoutmuseum in Delden, het NH Rijnhotel in Arnhem en recentelijk in Bologna, Italië en het Ateneo de  Madrid in Spanje. In november staat er weer een expositie in Madrid gepland.

 
 

 

meer info:www.glaaz.nl