Ans Duin - Kunstbrug
973
page-template-default,page,page-id-973,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

 

Ans Duin

 

Ans Duin is in 1944 in Krommenie geboren en op jonge leeftijd verhuisd naar A’dam.

Haar creativiteit heeft ze in haar carrière geuit als mode-ontwerpster, organisatie van grote modeshows op cruiseschepen en beurzen. In 1981 startte zij haar modellen/castingburo, hetwelk uitgroeide tot 1 van de meest gerenommeerde bureaus van Nederland.

Dit bureau heeft Ans 21 jaar geleid als eigenaar/castingdirector. In 2002 werd het buro verkocht vanwege langdurige ziekte van Ans. Tijdens haar ziekte kon zij toch creatief bezig zijn en zo ontstond de passie voor het schilderen.

Naast haar liefde voor de fleurige bloemenpracht, blijven de eeuwig veranderende wolkenpartijen Ans verwonderen. Men ziet in veel van haar kleurrijke schilderijen de vaak uitbundige wolkenpartijen. Een kunstwerk van Ans Duin ontstaat niet zomaar. Een gebeurtenis, hetzij droevig hetzij vrolijk, zet haar aan tot filosoferen en aan het schilderen. Thema’s als loslaten, het accepteren van het leven, verdriet, rouw, vreugde, geboorte en ouderdom zie men terug in de spirituele kunstwerken. Als zij schildert zoekt haar scheppingsdrang een uitweg op het doek. Het schilderen is bij Ans minstens zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat.

In haar kunst kan Ans het leven verbeelden.

 

 

Meer info: www.AnsDuinArt.nl