Bob Tomanovic - Kunstbrug
1289
page-template-default,page,page-id-1289,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

 

S.B. Tomanovic

 

Internationaal gerenommeerde en bekroonde S.B. (Bob) Tomanovic exposeerde in steden over de hele wereld zoals New York, Zürich, Amsterdam, Tokyo en Den Haag. Zijn kunstwerken zijn in handen van verzamelaars over de hele wereld. Een van zijn schilderijen is verworven voor de officiële residentie van de Nederlandse premier in Den Haag, het Catshuis. Sinds de zomer van 2002 hangt een van zijn schilderijen in het Nederlandse parlement in Den Haag. Een ander schilderij “Hofvijver” werd door de Ministerie van algemene Zaken gekocht als afscheid cadeau voor de toenmalige Nederlandse premier Wim Kok.

Het werk van Tomanovic heeft een band met grote meesters als Leonardo da Vinci en Joseph Mallord William Turner. Tomanovic heeft vooral de ‘nat-in-nat’-technieken van Turner beheerst en verfijnd. Hij slaagde erin zijn eigen stijl van overweldigende schilderijen te creëren. Hij ontwikkelde technieken om zowel realistische als verbluffende `innerlijke`  landschappen weer te geven.

Er ook een groeiende belangstelling voor het werk van Tomanovic uit het bedrijfsleven. De bijzondere uitstraling van de schilderijen creëert een positieve werksfeer ook op de werkvloer.

Achtergrond

Tomanovic studeerde aan de School voor de industriële vormgeving  en daarna op de Kunstacademie.

Onderwijs

Bob geeft workshops, seminars en schilderlessen overal in Europa. Hij staat bekend om zijn bijzondere “nat in nat” watermengbare olieverftechniek  en ook door hem ontwikkelde “nat in nat”  aquareltechniek . Zijn boeken ‘Golden tips voor de aquarelist` en `Meester van de compositie` zijn ware collector items geworden. Zijn laatste boek `Alles over watermengbare olieverf` is ook zeer goed ontvangen.

 

 

meer info: www.tomanovic.com