Elly Maessen - Kunstbrug
978
page-template-default,page,page-id-978,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

 

Elly Maessen

 

Al in haar kindertijd was Elly Maessen creatief, o.a. met tekenen en schilderen. In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw maakte ze textiele werkvormen: wandkleden en andere wanddecoraties waarmee ze ook af en toe exposeerde. Tussen 1984 en 1989 volgde ze diverse teken- en schildercursussen en de opleiding aan de kunstacademie in Arnhem. Sindsdien heeft ze veel exposities op haar naam staan in binnen- en buitenland.

 

In 1998 verhuisde Elly naar het Zuiden van Portugal, waar ze tot eind 2014 woonde en werkte. Dat land inspireerde haar vooral vanwege het heldere licht en de intense kleuren. Ze vond er bovendien de rust en de ruimte om zich helemaal aan de kunst te wijden. Schilderen is haar grote passie en tot in het diepst van haar hart heeft ze dat nodig om zichzelf te kunnen uiten. Ze sloot zich aan bij een internationaal kunstenaarscollectief en bij een fotoclub en werd vaak in de gelegenheid gesteld om haar werk te exposeren, zowel individueel als collectief. Ook heeft ze diverse schilderijen in opdracht gemaakt.

 

Moeder natuur is haar grootste inspiratiebron. Alles in de natuur heeft vorm, kleur, licht en schaduw, ja zelfs abstracties, en Elly verwondert zich over de magie en de schoonheid ervan. Schoonheid is voor haar onontbeerlijk om het negatieve in de wereld te kunnen relativeren. Ze hoopt dat anderen net zo blij van haar schilderijen worden als zijzelf.

 

Schetsen en (zelfgemaakte) foto’s zijn meestal het uitgangspunt voor het maken van een schilderij. Tijdens het schilderen wordt het oorspronkelijke ontwerp vaak losgelaten en is ze zelf verrast door het resultaat van die spontane opwellingen.

 

Naast schilderen en tekenen is Elly ook actief in digitale (macro)fotografie, foto’s manipuleren en mozaïekwerk.

 

 

Meer info: www.ellymaessen.com  tel. 06 44303942