Els en Tom Bleijenberg - Kunstbrug
1405
page-template-default,page,page-id-1405,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

LANG LEVE REMBRANDT OP DE KUNSTBRUG

 

Els en Tom Bleijenberg

Els en Tom Bleijenberg, zij parttime directiesecretaresse en hij ex-leraar, houden zich nu al bijna 20 jaar bezig met het maken van humoristische en vrolijke dierfiguren, zowel autonoom als in opdracht.

Hun creaties worden met de hand opgebouwd uit klei. Ze worden speels en met veel fantasie gevormd. Deze kleurrijke dieren zul je niet snel tegenkomen in de natuur. Elk werkstuk is uniek, krijgt een eigen, bijpassende naam en wordt door hen gesigneerd.

In eerste instantie maakte Els alle dieren. Het glazuren deden ze samen. Na 40 jaar leraar te zijn geweest houdt ook Tom zich nu bezig met het boetseren. Glazuren en ontwerpen doen ze nog steeds samen.

Els heeft veel ervaring opgedaan met Fimo-/kunststofklei en dat vind je nog steeds terug in haar werk. Ze weet daardoor ook met chamotte klei fijne details aan te brengen.

Hun werk is regelmatig in galeries en op kunst-/keramiekmarkten te vinden en ze hebben meegewerkt aan diverse kunstroutes.

Hun ‘Keramiek met een Glimlach’ is, zover bekend, in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Nederland, Oekraïne, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika in particulier bezit.

Els

Tom

 

meer info: www.uniekkeramiek.nl