Karin Schoonewelle - Kunstbrug
1606
page-template-default,page,page-id-1606,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

LANG LEVE REMBRANDT OP DE KUNSTBRUG

 

Karin Schoonewelle

 

Karin Schoonewelle,  beeldhouwer en sculpteur,  1962 Zoelen

1995-1998  Beeldhouwlessen bij beeldhouwer Joop te Riele

2004-2008 Vrije Academie Nunspeet  bij Michel Bongertman, Certificaat     Beeldhouwen

Door te boetseren in klei en was,  geef ik gehoor aan een sterke drang:            de behoefte om indrukken vast te leggen in beelden.

De keuze van onderwerpen voor bronzen beelden vind ik in de openbare ruimte. Veelal zijn dit alledaagse situaties, zoals een vrouw die leest, of passagiers op het perron. Ik probeer intimiteit tussen mensen vast te leggen.

Door veel te observeren laat ik zien wat mij boeit in mensen en wat er spreekt uit onze lichaamstaal. Met mijn beelden wil ik de toeschouwer raken, een blik van herkenning oproepen.

De unieke  “mixed media” beelden tonen trotse, sterke vrouwen en mannen met toch een zekere kwetsbaarheid. Vaak laat ik mij inspireren door andere culturen. 

Voor de constructie van deze beelden, gebruik ik een metalen buis die stevig op een houten sokkel is bevestigd. Met polymeerklei , lood en aluminiumcement maak ik de figuren. Het uiteindelijke resultaat beschilder ik vervolgens met olieverf. 

Sommige van deze beelden heb ik in brons af laten gieten.

Naast beeldhouwer ben ik sculpteur van realistische siliconen hand- en armprotheses. Ik doet dit onder de naam SK&S, Schoonewelle Kunst en Siliconentechniek.

Meer info:

www.karinschoonewelle.nl