Marcel Straver - Kunstbrug
1199
page-template-default,page,page-id-1199,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

 

Marcel Straver (alias ‘Straverf’)

 
 

Marcel laat zich inspireren door de kleine natuur om hem heen. Tijdens een wandeling of fietstocht ziet hij taferelen die hem boeien. Later maakt hij in zijn atelier een geabstraheerde impressie van wat hij waarnam. Dat doet hij – meestal in acryl op doek – op geheel eigen wijze, namelijk in korte streken met de platte kwast. De streken zijn schijnbaar wille­keurig over elkaar geplaatst. Je kunt zijn werk op twee manieren beleven: van dichtbij zie je een abstractie, maar neem wat meer afstand en je ziet een impressionistische voorstelling. Hij noemt zijn manier van schilderen zelf wel grof pointilleren. Maar grof kun je zijn werk zeker niet noemen. Je kunt zien dat hij juist subtiel en bedachtzaam te werk gaat. Daarbij verloochent hij zijn werk als grafisch ontwerper niet. De voorstellingen worden steevast teruggebracht tot de essentie.

 

Marcel schildert onder zijn alias ‘Straverf’ en woont en werkt in Waverveen, vlak bij Vinkeveen. Behalve kunstschilder is Marcel dus ook grafisch ontwerper. Hij heeft zijn opleiding genoten aan de Grafische MTS in Amsterdam en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij is o.a. mede-organisator van atelierroute KunstRondeVenen.