Michel van der Zwan - Kunstbrug
1203
page-template-default,page,page-id-1203,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

 

Michel van der Zwan

 

Mijn naam is Michel van der Zwan, 56 jaar oud en geboren te Haarlem. Van kinds af aan teken ik eigenlijk al, zolang ik me kan herinneren. De spirograaf in de jaren 70 was een geliefde bezigheid van me, net zoals dingetjes na tekenen, het stelde wellicht allemaal nog niet veel voor maar de liefde was gewekt.

Ik heb naar de middelbare school gekozen voor een opleiding aan de Grafische MTS te Amsterdam waar ik met veel plezier alle facetten heb geleerd betreffende het af leveren van een mooi product. Na mijn studie heb ik jarenlang op een reclamebureau gewerkt waarbij al die facetten mooi aan bod kwamen, van fotografie tot ontwerp, toch hield ik me in die tijd niet bezig met schilderen, dat veranderde toen ik taxichauffeur werd, ik had zoveel vrije tijd in de auto dat ik ben begonnen met schetsen om het daarna uit te werken op doek, grote inspiraties voor mij waren Kadinsky en Milo.

Van abstract tot steeds realistischer, een eerste expositie volgde in Galerie de Voetboog in Amsterdam en dat smaakte naar meer. In 1992 ben ik begonnen met het schilderen van koeien, mede dankzij een vriendin. Grappig, chagrijnig, speels, nieuwsgierig, eigengereid, allemaal met hun eigen karakter. We trokken er met de camera op uit en hebben velen fotos genomen, de meest aansprekende werden er dan uitgekozen, ik moest er een bepaald gevoel bij hebben. Na meer dan een jaar was ik echter klaar, geen koeien meer voorlopig en ik had het gewoon te druk met mijn werk als huisschilder, t werd op een laag pitje gezet.

Inmiddels heb ik mijn oude liefde toch weer opgepikt, met veel plezier en passie, het resultaat ziet U hier op deze prachtige locatie. U kunt mijn website bezoeken zodat U een overzicht krijgt van wat ik in de loop der jaren heb gemaakt, onder andere 12 panelen van 120 x 250 cm voor een bioscoop te Alkmaar, en diverse muurschilderingen.

 

 

Meer info: www.michelsart.webnode.nl