Nieuws - Kunstbrug
340
page-template-default,page,page-id-340,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

 

Nieuws

 

Interview opening nieuwe Expositie II met dank aan RTV Sternet.

Vandaag, zondag 14 januari, ook geopend vanaf 12:00 uur. Kom genieten van prachtige kunst uit binnen- en buitenland. Op de Woonboulevard Oldenzaal.

www.kunstbrug.com

Facebook photo

Dank je wel Tonnie van de Meché voor de mooie registratie! Delen? Graag!

Kleine indruk van een zeer geslaagde opening van een nieuwe expositie! We willen iedereen bedanken voor de aanwezigheid. Het was een fantastische avond!

Facebook photo

Als laatste willen we Larisa Pierik met haar Galerie Ruslana aankondigen.

In haar minigalerie op de Kunstbrug zal Larisa Pierik een aantal Russische kunstenaars bij het westerse publiek introduceren.

Hieronder stelt zij zichzelf aan u voor:

Mijn naam is Larisa Pierik en ben 41 jaar. Ik woon sinds 2016 in Duitsland en ben getrouwd met een Nederlandse Man. Mijn nationaliteit is Russisch en heb in Sint Petersburg, (kort SPB) Rusland gewoond. In mijn studie tijd heb ik onder andere kunst en cultuur gestudeerd en zelf ook geschilderd. In mijn verdere arbeidscarrière heb ik in de telekommunicatie gewerkt. Daarna heb ik een eigen onderneming opgestart “Construction Design”. Dit was een architectenbureau waar ik 8 constructeurs in dienst had en we construeerden flats tot 24 verdiepingen hoog met daarbij de geveldesign. Nu ben ik geïnspireerd om de mooie Russische kunst aan U te introduceren. Dit doe ik samen met 2 goede vrienden van mij. In Sint Petersburg is dat Yulia Spiridonova. Zij heeft de opleiding Postgraduate State University of Culture and Art. Highschool of the Louvre Paris Internship Museology. Zij heeft en onderhoud de kontakten met jonge up-coming studenten van de Repina Fine Art Academy Sankt Petersburg. Daarbij heeft zij vele kontakten met de gerenommeerde en afgestudeerde kunstenaars in SPB. Voor Moskou is dit Ekatarina Golisheva die de contacten heeft met de Surikov Fine Art Academy in Moskou. Deze beide Kunstacademies zijn wereldberoemd en waar alleen de allerbeste studenten de 5-jarige opleiding kunnen volgen.
Regelmatig wordt mij gevraagd "Waarom een galerie in Russische schilderkunst, en hoe begin je hiermee?
Het antwoord daarop is onze grote liefde en passie voor kunst, antiek en schoonheid.
Tijdens mijn woonverblijf in Sint Petersburg kon ik het niet laten de galerieën te bezoeken om vervolgens een schilderij aan te schaffen. De kleuren, de onderwerpen en de techniek van de Russische schilderkunst is anders dan de West-Europese. De Russische Kunst heeft een duidelijke eigen stijl ontwikkeld en dat sprak mij enorm aan. Zo ontstond er in een korte periode een collectie van ruim 40 werken.
Rusland is een land waar ontzettend veel te zien is op het gebied van kunst en antiek. Denk hierbij aan de Hermitage, een museum dat ontstond in 1764 doordat Catharina de Grote ruim 300 schilderijen ontving van Johan Ernst Gotzkowsky omdat hij niet aan zijn verplichtingen kon voldoen. Vervolgens liet Catharina de Grote duizenden schilderijen opkopen bij veilingen en uit collecties in West-Europa die tsaar Peter de Grote destijds had opgebouwd. De totale collectie bevat meer dan 3 miljoen stukken.

Galerie Ruslana opent zijn eerste expositie Russische Fine Art op 11 januari 2018 bij de “Kunstbrug” Woonboulevard Oldenzaal voor het publiek.

meer informatie op www.kunstbrug.com

Facebook photo

Paul Smidt uit Oldenzaal is ook een kunstenaar die deel uitmaakt van de nieuwe expositie op de Kunstbrug - Woonboulevard Oldenzaal.

Paul legt de positieve en vreugdevolle dingen van het leven vast op het doek.

Magische ogenblikken, die zich veelal onaangekondigd en ongehinderd door alledaagsheid, als een wonder openbaren. Het zien en willen vangen hiervan vormt het intuïtieve begin van een schilderij.
De samensmelting van grove, dikke structuren, krachtige vormen, heldere kleuren en dynamische lijnen zijn kenmerkend.
Het gebruik van verschillende lagen zorgt ervoor dat de kleuren optisch gemengd worden.
Dikke structuren geven het doek reliëf om het te laten “leven”.

meer informatie op www.kunstbrug.com

Facebook photo

Erik Loman uit Haaksbergen maakt kleurrijke acrylschilderijen met heldere contrasten, duidelijk vormgegeven met vaart en trefzekere hand. Alle herkenbaar door hun driedimensionale karakter. Professioneel kunstenaar Erik Loman heeft een duidelijk eigen stijl en het zou niet nodig zijn om zijn kleurrijke schilderijen te signeren (wat hij uiteraard wel doet), aangezien je zijn kunstwerken direct herkent als “Lomannetjes”.

meer informatie op www.kunstbrug.com

Facebook photo

Valerie Smidt (13) exposeert ultrarealistische tekeningen op de Kunstbrug.
Twee jaar geleden begon de Oldenzaalse Valerie Smidt realistische tekeningen te maken.
Gummibeertjes, colaflesjes en een Twix worden moeiteloos superrealistisch met potlood op papier gezet. Haar tekentalent wordt inmiddels steeds bekender. Na een expositie bij Maison Culinaire te Oldenzaal kregen haar tekeningen een permanente plek op de Kunstbrug -Woonboulevard Oldenzaal, waar ze momenteel de jongste exposant is. Ook maakt ze tekeningen in opdracht. Iets wat ze superleuk vindt om te doen. Mensen blij maken met een tekening is wat ze het liefst doet.
Ze heeft speciaal voor deze nieuwe expositie nieuwe tekeningen gemaakt en geloof ons, ze worden steeds beter!

meer informatie op www.kunstbrug.com

Facebook photo

In het nieuws: