Tineke Kleij-van den Boomen - Kunstbrug
1505
page-template-default,page,page-id-1505,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

LANG LEVE REMBRANDT OP DE KUNSTBRUG

 

Tineke Kleij

 

“Eenvoud is het kenmerk van het ware” Friedrich Nietzsche, Duitse filosoof en dichter (1844-1900)

 

Tineke Kleij-van den Boomen. Leeft en werkt als kunstenaar in Sint-Oedenrode. Ze is autodidact.

De Duitse kunsthistoricus en schrijver Helmut Orpel omschrijft haar werken als volgt: “Veel van haar werken laten een ontbinding van de vaste vormen zien. Je kunt niet meer echt de figuratieve oorsprong terugvinden. Toch is er herkenning. De scheiding tussen figuur en ruimte, tussen fantasie en werkelijkheid, heeft ze nog willen vasthouden maar is door de ontbinding van de vorm gerelativeerd.”

Tineke zelf omschrijft haar werk als kleurrijke intuïtieve kunst, anders maar daardoor zeker zo uniek omdat het gemaakt is vanuit het hart en het leven dat geleefd wordt. Ze zegt hierover: “Het schilderen heeft de eenvoud van mijn leven gevormd en is voor mij een manier om te communiceren. Zo kan ik zeggen wat niet met woorden gezegd kan worden. In mijn schilderijen vind je de persoon die ik ben. Ik noem mijn schilderijen mijn “zelfportretten”.”

De werken van Tineke zijn op verschillende exposities in binnen- en buitenland te zien geweest en opgenomen in een aantal kunstgidsen zowel nationaal als internationaal.

Doordat Tineke kanker had heeft ze weer geleerd om kind te (mogen) zijn en vanuit haar gevoel te leven en te werken. Ze wil zich niet vastleggen op of aan een bepaalde stroming in de kunst en/of op een andere manier. Ze neemt alle vrijheid om dat te doen wat ze – zonder aan wat voor regels dan ook gebonden te zijn – wil gaan doen.

Ook al is voor Tineke kanker inmiddels een gepasseerd station, haar leven kent nu nog steeds de “hobbels” van het leven wat geleefd wordt omdat dat het leven zelf is. Haar ziek zijn heeft haar wel de mogelijkheid gegeven om verder te groeien.

Ze hoopt dat u van haar schilderijen kunt genieten.

meer info: www.tinekekleij.nl