ACTUEEL

Gedurende de zomermaanden juni, juli en augustus zijn we de volgende dagen geopend: vrijdag en zaterdag tussen 12-17 uur. Nu ook geopend s ‘zondags geopend op afspraak.

Expositie IX is 20 juni van start gegaan en zal eindigen op 17 oktober 2020.

Voor het laatste nieuws verwijzen we u graag door naar onze Facebookpagina.

“We komen om de 4 maand een kijkje nemen zodat we niets hoeven te missen!

HUGO EN SARA VAN HALEN • BEZOEKERS

Instagram

Uitgelicht

“Rijksmuseums Rembrandts in Oldenzaal”

18 schilderijen van het project “Lang Leve Rembrand in Russian Fine Art” worden ook tijdens de nieuwe expositie IX bij Kunstbrug in Oldenzaal getoond.

De 18 schilderijen zullen wekelijks omgewisseld worden tijdens deze expositieronde.

Kom dus elke week genieten van een ander meesterwerk op de Kunstbrug!

In de onderstaande link worden op de website van het Rijksmuseum de schilderijen uitgelicht waarbij ook het verhaal van Anatoly Shumkin te lezen is.

Lees meer

Facebook

Kunstbrug
Kunstbrug is bij Woonboulevard Oldenzaal.
Woonboulevard Oldenzaal
Kunstbrug
Kunstbrug
#Adje Verschoor
Kunstbrug
Kunstbrug
Exposant uitgelicht: Gretha Kip

Mijn naam is Gretha Kip-van Praag. Ik ben in 1953 in Almelo geboren en woon sinds 1975 in Oldenzaal.

Eigenlijk teken ik al mijn hele leven, maar sinds 1997 ben ik me gaan bezighouden met schilderen. Na een experimentele fase met aquarel, pastelkrijt en acrylverf ben ik me gaan toeleggen op olieverf.

In 2002 maakte ik kennis met de Duitse kunstschilder Heinrich Olmes, die in Emlichheim in zijn “Kunstpark” zijn atelier had. Bij hem maakte ik kennis met abstracte, figuratieve en surrealistische kunst.

Mijn inspiratie haal ik vooral uit mensen en dieren. Dieptewerking en vooral de werking van kleuren zijn daarbij belangrijk. Op veel van mijn schilderijen zijn menselijke vormen te zien, die vloeiend overgaan in fabeldieren.

Op het ogenblik ben ik vooral gefascineerd door het schilderen van mensen en portretten.
Kunstbrug
Kunstbrug
Vandaag geopend tussen 12-17 uur 🌟Kom kijken naar deze zeer bijzondere expositie vol talenten uit de kunstwereld !! 20 kunstenaars op 1 plek!
Kunstbrug
Kunstbrug
Exposant uitgelicht: Salman Ezzammoury

Nederlandse beeldend kunstenaar uit Ede, geboren in 1959 in het Noord Marokkaanse Tetouan. Zijn opleidingen fotografie aan de Fotovakschool in Apeldoorn en grafische technieken aan Sivako in Utrecht, boden een solide technische basis voor zijn huidige werk. Hij combineert schilderen en fotografie.
Hij werd al spoedig een succesvol kunstenaar, meer nog dan fotograaf, dat wil zeggen dat hij niet probeert de wereld zo realistisch mogelijk weer te geven, maar dat hij door het toepassen van diverse technieken, een extra dimensie aan zijn werk weet toe te voegen. Hij wil zijn onderwerp zo dicht mogelijk benaderen, hij wil er bijna in kruipen om zo de kern bloot te leggen. Daarnaast houdt hij van mensen: hij is oprecht geïnteresseerd in zijn medemens en weet deze op een liefdevolle manier te portretteren.
Moeiteloos heeft hij de overgang van het analoge naar het digitale tijdperk meegemaakt. Waar hij in het verleden zijn negatieven op verschillende manieren fysiek wist te bewerken, gebruikt hij tegenwoordig allerlei technieken ontleend aan de beeldende kunst, om zijn foto’s tot unieke kunstwerken te transformeren.
Via zijn afbeeldingen probeert hij zijn gevoelbeleving tot uitdrukking te brengen. Het gaat vooral om duidelijk te maken wat hij voelt bij zijn ervaring van een moment, van een situatie of van een plek. Het is daarom niet verwonderlijk dat zijn werk een zeer poëtisch karakter dragen en ruimte laat voor de eigen associaties van de kijker
Salman houdt er van om te reizen en zo de wereld verder te verkennen. De afgelopen jaren ondernam hij reizen naar onder andere Hong Kong, Japan en IJsland. Ook die reizen resulteerden weer in veel nieuw werk dat op verscheidene exposities in binnen- en buitenland te zien was.
Inmiddels heeft hij sinds 1987 al meer dan 300 exposities in binnen- en buitenland op zijn naam staan.
En Salman legt ook een boodschap in zijn werk. Hij is van mening dat kunst niet alleen de samenleving verrijkt, maar hij vindt vooral dat kunst mensen bij elkaar brengt. Kunst als tools voor een betere wereld.

Kunstbrug in het nieuws