INEKE SPORKAl van jongs af aan maken tekenen en schilderen deel uit van haar leven en is zij op  ontdekkingsreis barstensvol creatieve ideeën.

Loopbaanbeschrijving:

Nadat zij de opleiding Creatieve Therapie Beeldend en de Lerarenopleiding Tekenen had gevolgd, richtte zij zich vooral op het overbrengen van haar passie voor tekenen en schilderen op anderen.

In  Roessingh Centrum voor Revalidatie is Ineke werkzaam als activiteitentherapeut en tekendocent. Daarnaast geeft zij  cursussen en workshops aan particulieren en bedrijven.

Haar filosofie hier achter is dat kunst ons dagelijks leven verrijkt en een positieve uitstraling heeft naar zowel maker als toeschouwer.

Ontwerpen van Ineke voor grote wandpanelen zijn o.a. te zien bij Roessingh Centrum voor Revalidatie.

Over haar werk:

De vaardigheden die zij heeft opgedaan binnen het weergeven van de werkelijkheid worden gebruikt in haar huidige werk, zoekend naar een balans tussen contrast, harmonie en spanning, waarbij er ruimte blijft voor een eigen invulling van de toeschouwer. Het gebruik van restmaterialen die interessant zijn vanwege hun vorm, structuur of geschiedenis geven haar werk een doorleefde indruk. Binnen een serie wordt steeds gewerkt met een herhaling van vormen of kleuren, maar telkens een andere compositie en toets.

Ondanks haar veelzijdigheid heeft Ineke een herkenbare persoonlijke schilderstijl.

Haar werk is al op diverse plaatsen in binnen –en buitenland geëxposeerd.

meer info: www.inekespork.nl