INGRID OTTEIngrid Otte werd op 27 april 1967 geboren in het Noord-Hollandse Bennebroek. Inmiddels woont zij al ruim 25 in Twente.

Op jonge leeftijd hadden vlakverdeling en kleur al haar interesse. In haar carrière als tuinontwerpster en later als grafisch vormgeefster waren ook deze twee aspecten speerpunten.

In 2015 begon zij met fotokunst, zij noemt het Fragment Art. Uit haar steeds groter wordende fotoarchief met duizenden foto’s put zij haar inspiratie. Haar inspiratiebronnen liggen soms letterlijk op straat. Ze fotografeert de meest uiteenlopende dingen, met oog voor detail en de schoonheid van alledaagse dingen. Dingen die normaal weinig aandacht krijgen of vragen, zijn in haar werk juist wel blikvangers. Door de manier waarop ze foto’s combineert, creëert ze eenheid, maar ook een spanningsveld. Dit wordt versterkt door de manier waarop de fotofragmenten geplaatst zijn (ingezoomd of uitgezoomd) en het verschil in perspectief. Zo blijft het werk boeiend om naar te kijken.

Ze kiest bewust voor een vierkante vorm (100x100cm), omdat in haar optiek bij een vierkant niet de vorm maar juist de inhoud domineert.

Tevens schildert Ingrid al jaren, met acryl. Veelal met een spons. Daarmee heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld. Met de spons brengt ze dunne lagen verf over elkaar aan en krijgen de schilderijen veel kleurdiepte.

Met haar schilderijen probeert ze vrij denken te stimuleren. Ze begint vaak met het schilderen van iets herkenbaars. Daarna voegt ze elementen, lijnen of kleuren toe die je niet op die plek verwacht. Het hoeft niet te kloppen of iets voor te stellen, het gaat om de sfeer.

Je hoeft alleen maar te kijken, je hoeft niets te zien.

Ingrid blijft zichzelf ontwikkelen en uitdagen door te expirimenteren met andere materialen. Momenteel onder andere aquarel en papierkunst.

Ingrid heeft haar atelier met kleine expositieruimte in het Deurningen.

Regelmatig exposeert zij op diverse plekken in het land en ook op kunstmarkten kunt u haar tegenkomen. Op haar website www.gallerimo.nl kunt u hier meer over lezen.

meer info: www.gallerimo.nl