Russian fine artists - Kunstbrug
990
page-template-default,page,page-id-990,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

LANG LEVE REMBRANDT OP DE KUNSTBRUG

 

Larisa Pierik

 

 

Russian Fine Art gallery.

 

Welcome to my World!

 

Mijn naam is Larisa Pierik en ben 41 jaar. Ik woon sinds 2016 in Duitsland en ben getrouwd met een Nederlandse Man. Mijn Nationaliteit is Russisch en heb in Sint Petersburg (kort SPB) Rusland gewoond. In mijn studie tijd heb ik onder andere kunst en cultuur gestudeerd en zelf ook geschilderd. In mijn verdere arbeids carrière heb ik in de Telekommunicatie gewerkt. Daarna heb ik een eigen Onderneming opgestart “Construction Design”. Dit was een Architecten bureau waar ik 8 constructeurs in dienst had en construeerden Flats tot 24 verdiepingen hoog met daarbij de Gevel design. Volgende Talen spreek ik, Russisch, Engels en Fins vloeiend. Duits goed. Sinds September 2017 ben ik begonnen met Nederlandse Taal op niveau A1-A2. Nu ben ik geïnspireerd om de mooie Russische kunst aan U te introduceren. Dit doe ik samen met 2 goede vrienden van mij. In Sint Petersburg is dat Yulia Spiridonova. Zij heeft de opleiding Postgraduate State University of Culture and Art. Highschool of the Louvre Paris Internship Museology. Zij heeft en onderhoud de kontakten met jonge up-coming studenten van de Repina Fine Art Academy Sankt Petersburg. Daarbij heeft zij vele kontakten met de gerenommeerde en afgestudeerde Kunstenaars in SPB. Voor Moskou is dit Ekatarina Golisheva die de kontakten heeft met de Surikov Fine Art Academy in Moskou. Deze beide Kunst Academiën zijn wereldberoemd en waar alleen de allerbeste studenten de 5-jarige opleiding kunnen volgen.

 

Regelmatig wordt mij gevraagd “Waarom een galerie in Russische schilderkunst, en hoe begin je hiermee?
Het antwoord daarop is onze grote liefde en passie voor kunst, antiek en schoonheid.

 

Tijdens mijn woonverblijf in Sint Petersburg kon ik het niet laten de galerijen te bezoeken om vervolgens een schilderij aan te schaffen. De kleuren, de onderwerpen en de techniek van de Russische schilderkunst is anders dan de West-Europese. De Russische Kunst heeft een duidelijke eigen stijl ontwikkeld en dat sprak mij enorm aan. Zo ontstond er in een korte periode een collectie van ruim 40 werken.

Rusland is een land waar ontzettend veel te zien is op het gebied van kunst en antiek. Denk hierbij aan de Hermitage, een museum dat ontstond in 1764 doordat Catharina de Grote ruim 300 schilderijen ontving van Johan Ernst Gotzkowsky omdat hij niet aan zijn verplichtingen kon voldoen. Vervolgens liet Catharina de Grote duizenden schilderijen opkopen bij veilingen en uit collecties in West-Europa die tsaar Peter de Grote destijds had opgebouwd. De totale collectie bevat meer dan 3 miljoen stukken.

 

Galerie Ruslana opent zijn eerste expositie Russische Fine Art in Januari 2018 bij de “KUNSTBRUG” Woonboulevard Oldenzaal voor het Nederlandse publiek.

Wij vertegenwoordigen gerenommeerde kunstenaars uit Sint Petersburg en Moskou. Met de meeste van hen werken wij al jaren met heel veel plezier samen, hetgeen wij enorm waarderen.

Ook ontmoeten we natuurlijk nieuwe talenten die wij dan ook van harte verwelkomen en uitnodigen om bij ons te exposeren. Wij zijn er om hun werk in Nederland de aandacht te geven die het absoluut verdient. Nederland is klein, zo ook de kunstwereld, en al helemaal de galerieën die Russische kunst vertegenwoordigen.

Overigens is het niet eenvoudig om kunst uit Rusland te bemachtigen. Rusland is een land van regels en stempels en overal heb je certificaten voor nodig. Maar daarvoor zijn Yulia Spiridonova en Ekatarina Golisheva die dit ter plaatse perfect regelen.

Alle kunstwerken worden geregisterd zodra ze naar het buitenland gaan. Er worden export certificaten gemaakt door het Ministerie van Cultuur in Sint Petersburg. De namen van de kunstenaars en de titels van de kunstwerken worden genoteerd. Op die wijze weet de Russische overheid exact hoeveel, en van welke kunstenaar, werk naar het buitenland geëxporteerd wordt.

 

Wij verheugen ons zeer de Russische kunst aan U te mogen introduceren. De Russische landschappen en de sprookjes, de prachtige stadsgezichten, de prachtige portret en stilleven in realistische Fine Art.

Russian Fine Art is not a story to tell…….it is a Feeling!!!!

 

Lang Leve Rembrandt

Larisa heeft dit jaar voor het project “Lang Leve Rembrandt” in het Rijksmuseum, een 14-tal Academische Kunstenaars uit Sint Petersburg geselecteerd om mee te laten doen . In totaal heeft ze 18 hoogwaardige kunstwerken van de kunstenaars mogen ontvangen.

Larisa heeft samen met de kunstenaars een groot succes behaald. Maar liefst 4 schilderijen van ” haar” kunstenaars hebben de finaleronde gehaald.  Elena Prudnikova, Alexandra Nedzvetskaya, Anatoly Shumkin zijn in de top 14 geëindigd en hun werken werden daarom in de Entree Hal van het Rijksmuseum te Amsterdam gepresenteerd.

Het schilderij van de  vierde finalist, Vladimir Ezhakov, mocht ook in het Rijksmuseum gepresenteerd worden.

Korte info over het project ” Lang Leve Rembrandt”:

Totaal waren er 8.395 deelnemers uit 95 Landen wereldwijd. Uiteindelijk waren er 693 kunstwerken uitverkoren om een plaats in het Rijksmuseum te krijgen.

Larisa is erg trots  over dit resultaat van haar kunstenaars. Daarbij heeft ze uit Sint Petersburg felicitaties mogen ontvangen van de directie van de Ilya Repin Academy, The Union of Artist en vele andere kunstenaars.

Expositie op de kunstbrug ” Rembrandt in Oldenzaal” 

Alle 18 schilderijen van het project “Lang Leve Rembrand in Russian Fine Art” worden tijdens de nieuwe expositie VII bij Kunstbrug getoond. Deze expositie loopt van 06 oktober t/m 02 februari 2020

 

Dit zal een unieke impact hebben en een goede regionale promotie en presentatie in Nederland en de grenstreek Duitsland. De 18 schilderijen zullen wekelijks omgewisseld worden tijdens deze expositieronde.

Kom dus elke week genieten van een ander meesterwerk op de Kunstbrug!

In de onderstaande link worden op de website van het Rijksmuseum de schilderijen uitgelicht waarbij ook het verhaal van Anatoly Shumkin te lezen is.

https://www.rijksmuseum.nl/nl/lang-leve-rembrandt/14-kunstenaars-van-lang-leve-rembrandt

 

In the studio of Rembrandt

Anatoly Shumkin

13

Rembrandt is my idol and my landmark in the art world. I was inspired by his painting while studying at the Academy, I devoted my diploma to the plot of Rembrandt’s life and received an award from the commission for the idea, composition and technique of execution. After graduation, I wrote two more versions of the plot of my thesis. This is Rembrandt’s complex relationship with customers, his tragic story, when at the end of his life he remained poor to no one needed when he wanted to create his art, but the reality put him in a rigid framework. He retained himself and his view on art, creativity, and even the troubles of fate could not break it.

Anatoly Shumkin was born in Chimkent (Kazakhstan) in 1984. Since 2003 he has been living in St. Petersburg, Russia. In 2012 he graduated from the Russian Academy of Arts. The painting for his diploma “Rembrandt in the studio”, was awarded a distinction from the Academy’s Commission. Having received invaluable experience in Classical painting at the Academy, Anatoly has gone on to combine his training in Russian realism at the Academy with the Western European tradition of fine art. Now Anatoly is working on modern trends in art, combining classical and experimental approach.