WOUTER RENGELINKGeboren in 1946 in Hardenberg. Sinds 1969 woonachtig in Enschede
Grafische School Zwolle, specialisatie Fotolithografie,Fotolithograaf in een offsetdrukkerij
Leermeester en afdelingschef bij diverse lithobedrijven. Zeven jaar een eigen lithobedrijf.
Sinds 2007 lid van Kunstgroep Moldau.

Vanaf mijn jeugd was tekenen mijn grootste hobby. Als andere kinderen buiten aan het voetballen waren, zat ik vaak binnen te tekenen. Ook was ik geregeld met mijn jongste broer buiten te vinden op de heidevelden bij ons in de buurt. Daar waren we dicht bij de natuur, dieren en vogels. Daar was het mooi en fijn! Een inspiratiebron voor later…?! Nu is daar alleen nog maar industrie.
Tijdens mijn opleiding bij de Grafische School, een logische opleiding gezien mijn talent en interesses, kwam ik te werken in een drukkerij als leerling fotolithograaf. Daar merkte ik al gauw dat het altijd om de juiste kleuren draaide. Hier begon ik met het maken van kleurmodellen en daarvoor moest ik eerst de diverse kleuren mengen met verf. Vervolgens werden hier vier-kleuren-opnames van gemaakt op film, die ik dusdanig etste zodat de kleur van de proefdruk zo dicht mogelijk bij het kleurmodel kwam. Best moeilijk werk, maar het paste mij goed.
Iedere dag ging ik ’s morgens vroeg fluitend op de fiets, heerlijk door de natuur, naar mijn werk, waar ik weer kleurmodellen kon gaan maken.
Zo is mijn liefde voor kleuren en schilderen begonnen!
Mooie dingen creëren, toewerken naar een perfect resultaat qua kleur, vorm en balans daartussen. Een resultaat dat aan de ene kant de kracht van kleuren uitstraalt en aan de andere kant rust. Dat is iets waar ik van kan genieten, al jaren en nog altijd…